Digital Health Revolution 2 (DHR)

Projektin kesto:
2.2016 - 7.2017
Rahoittaja:
Finnish Funding Agency for Technology and Innovation (TEKES)
Rahoituksen määrä:
Total EUR 1200 000, Budget of OBS EUR 200 000
Projektin kuvaus:
Monialaisen Digital Health Revolution -tutkimushankkeen visiona on mahdollistaa yksilöstä saatavan tiedon hyötykäyttö osana personoituja, ennaltaehkäiseviä palveluja sekä parantaa kansalaisen mahdollisuuksia omaehtoiseen hyvinvoinnin ylläpitoon. Hankkeen lähtökohtana on, että yksilö voi hyödyntää omia tietojaan itse valitsemissaan käyttökohteissa sekä kontrolloida tietojensa käyttöä. Hankkeen tavoitteena on yhdistää systemaattisesti eri lähteistä saatavaa tietoa, mukaan lukien yksilön genomitieto, terveys- ja hyvinvointiseurantatieto sekä arkikäyttäytymiseen liittyvä tieto eli ihmisen digitaalinen jalanjälki. Tavoitteena on älykkäästi jalostaa yksilöllinen terveystieto yhteiskunnan, yritysten ja yksilön hyödyksi uusina palveluratkaisuina ja liiketoimintamahdollisuuksina. Hankkeessa tullaan rakentamaan henkilökohtaiseen tietoon perustuvia käyttäjälähtöisiä, ennaltaehkäiseviä palveluratkaisuja palvelupilottien avulla. Pitkällä aikajänteellä hankkeen tulokset mahdollistavat henkilökohtaiseen tietoon perustuvien ennaltaehkäisevien palveluratkaisujen integroitumisen myös osaksi julkista terveydenhoitoa ja tulevaisuuden palvelurakennetta.
Yhteistyökumppanit:
CHT, University of Lapland, Aalto University, Tampere University of Technology, Technical Research Center of Finland, National Consumer Research Center (1.1.2015 a part of University of Helsinki), FIMM.
Yhteyshenkilö:
Timo Koivumäki (timo.koivumaki@oulu.fi), Saara Pekkarinen (saara.pekkarinen@oulu.fi)

Viimeksi päivitetty: 25.8.2016