Euroopan ulkopuolelle

Opiskelijavaihto muualle kuin Eurooppaan (ns. kaukokohteet)

Oulun yliopistolla on lukuisia vaihtosopimuksia eri yliopistojen kanssa, ympäri maailman. Vaihtokohteita on esimerkiksi Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kiinassa. Näihin vaihtokohteisiin voivat hakea opiskelijat kaikista Oulun yliopiston tiedekunnista - joissain kohteissa on tosin alakohtaisia rajoituksia, ketkä voivat hakea.

Lähtökohtaisesti vaihtohaku tällaisiin kaukokohteisiin järjestetään yliopiston keskitetyissä koulutuspalveluissa. Kauppakorkeakoulun osuus kaukokohteiden hauissa rajoittuukin vaihtoon lähtevien kauppakorkeakoulun opiskelijoiden opintosuunnitelmien tarkistamiseen sekä vaihdon jälkeen kauppatieteellisten opintojen hyväksilukemiseen.

Kielitaidon tulee olla riittävällä tasolla vaihtoon lähdettäessä, yleensä vaaditaan vähintään B2-taso opiskelukielessä. Jotkut kohteet vaativat hakijoilta kansainvälisen kielitestin (esim. IELTS, TOEFL) - tarkista hakuohjeet kohteen nettisivuilta.

Kaukokohteisiin hakemisesta löydät tietoa kansainvälisten palveluiden sivuilta. Hakemiseen liittyvät kysymykset tulisi osoittaa osoitteeseen international.office@oulu.fi

Kauppakorkeakoulun vaihtokumppanit

Yliopiston kaukokohteiden lisäksi kauppakorkeakoululla on muutamia omia vaihtokumppaneita Euroopan ulkopuolella. Näiden kohteiden vaihtopaikkoja voivat hakea pelkästään kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat ja kohteet ovat mukana yliopiston normaalien kaukokohteiden hauissa. Hakukohteiden kohdalla on hakukuulutuksissa mainittu, mitkä kohteet koskevat pelkästään kauppatieteellistä alaa.

Kauppakorkeakoulun omat kaukokohteet:

Moscow Financial University, Venäjä
Moscow International Higher Business School MIRBIS, Venäjä
University of Sao Paulo, Ribeirao Preto, Brasilia
UNC Greensboro (kaksoistutkinto-ohjelma), Yhdysvallat
The Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong / Kiina (huom: vain kanditason vaihto!)

Shanghai University, SILC Business School, Kiina
Feng Chia University, Taiwan