Freemover-vaihto

Mikäli et löydä kauppakorkeakoulun vaihtokumppaneista sopivaa vaihtopaikkaa, voit myös järjestää paikan itse. Tämä vaatii opiskelijalta paljon omatoimista tutkimista ja työtä verrattuna kauppakorkeakoulun vaihto-ohjelmien kautta vaihtoon lähtemiseen.

Free mover -opiskelijoita koskevat samat opintosuunnitelmaa ja hyväksilukua sekä opintojen laatua ja määrää koskevat säännöt kuin kauppakorkeakoulun viralliseen vaihtoyliopistoon lähteviä opiskelijoita. Vaihto-opintojen hyväksilukemiseen liittyviä ohjeita löytyy täältä.

Freemover-vaihtoon ei ole haettavissa apurahaa Oulun yliopistolta tai kauppakorkeakoululta. Apurahoja esimerkiksi lukukausimaksuja varten voi yrittää hakea eri lähteistä.

Freemover-vaihtoa harkitsevan kannattaa huomioida ainakin seuraavat asiat:

• Onko vaihtokohde laadukas, löytyykö esimerkiksi akkreditointeja (AACSB, EQUIS, AMBA)?
  • Tarjoaako kohdeyliopisto sellaisia opintoja, jotka voit sisällyttää tutkintoosi?
  • Onko kohdeyliopistossa lukukausimaksuja?
  • Vastaanottaako kohde freemover-hakijoita?
  • Minkälainen hakuprosessi on ja milloin haetaan? Jotkut yliopistot esimerkiksi vaativat hakemuksen liitteeksi kansainvälisen kielitestin (TOEFL, IELTS) tai kutsukirjeen vastaanottavalta tiedekunnalta.

Freemover-vaihtoon lähtevän tulee täyttää vaihtohakemus SoleMove-järjestelmässä. Järjestelmästä välittyy tieto vaihtoajasta opintotukiasioita varten.

Viimeksi päivitetty: 15.7.2016