Harjoittelu

Harjoittelun tavoitteena on opittujen tietojen ja taitojen soveltaminen työtehtävissä sekä työelämäyhteyksien edistäminen. Kandi- ja maisterivaiheen harjoittelut on kuvattu tarkemmin opinto-oppaassa. Lisätietoja KTK-tutkintoon (pääaine kauppatieteet) kuuluvasta harjoittelusta löydät myös täältä.

Apurahat Suomessa tapahtuvaan harjoitteluun

Oulun yliopisto tukee vuosittain opiskelijoiden työharjoittelua. Vuonna 2017 apurahan suuruus on 1600 euroa/opiskelija (pl. Oulun yliopistossa tapahtuva harjoittelu). Harjoittelun kesto ei vaikuta apurahan suuruuteen.

Tietoja vuoden 2017 harjoitteluapurahoista

  • Harjoittelun keston tulee olla vähintään 2 kuukautta (täysipäiväistä työtä).
  • Tukea myönnetään vain pk-yrityksille, julkiselle sekä kolmannen sektorin työnantajille.
  • Tukea ei voi hakea palkattomaan harjoitteluun.
  • Tukia on jaossa rajallinen määrä ja ne saattavat loppua kesken vuoden. Tilanne 30.5.2017: apurahoja jäljellä vielä muutama!

--------------------------------------------

Hakuaika on juokseva eli apurahaa voi hakea heti, kun on harjoittelupaikan löytänyt ja muutkin ehdot täyttyvät (mm. opintojen vaihe sekä opintomenestys).

Hakemuksia ei käsitellä loma-aikoina (esimerkiksi heinäkuussa). Apurahaa tulee hakea hyvissä ajoin ennen harjoittelun alkamista, tukea ei voida myöntää jälkikäteen. Tärkeää: Apurahahakemuksen SoleMovessa tulee olla hyväksyttynä ennen harjoittelun alkamista.

LUETHAN HUOLELLISESTI: HAKUOHJEET ja KRITEERIT VUODELLE 2017

Tärkeää: Harjoittelupaikan tulee olla tiedossa siinä vaiheessa, kun opiskelija hakee apurahaa. Hakemusta ei voida käsitellä ilman harjoittelupaikan tietoja.

HARJOITTELUPAIKKOJA voi etsiä esimerkiksi yliopiston työpaikka-tietokannasta.

Haluatko lähteä ulkomaille harjoitteluun?

Tutustu kansainvälisiin harjoitteluapurahoihin, joita Oulun yliopisto jakaa tutkinto-opiskelijoille.

Tutustu myös CIMO:n kansainvälisiin harjoitteluhakuihin täällä.

Lisäksi AIESEC tarjoaa mahdollisuuksia tehdä harjoittelun lupaavassa start up -yrityksessä ulkomailla. Tämän kokemuksen kautta opiskelija tai vastavalmistunut kehittää yrittäjyys ja johtajuus -taitojaan sekä saa arvokasta työkokemusta. Lisätietoa: www.aiesec.fi tai ota yhteyttä suoraan: info@aiesecoulu.org.

Miten saada opintopisteet harjoittelusta?

Opinto-oppaasta löytyy ohjeita harjoittelupaikan hyväksyttämiseen ja opintopisteiden saamiseen liittyen. Uusin opas löytyy täältä.

Työnantaja! Etsitkö harjoittelijaa?

Kauppakorkeakoulussamme opiskelee n. 1500 opiskelijaa seuraavissa pääaineissa: johtaminen, kansainvälinen liiketoiminta, taloustiede, laskentatoimi, markkinointi, rahoitus. Suomenkielisten ohjelmien lisäksi kauppakorkeakoulussa on 3 kansainvälistä maisteriohjelmaa. 

Jätä ilmoitus Aarresaaren portaalissa ja osoita ilmoitus Oulun yliopistolle kohdassa 'Valitse yliopistot'. Lisäksi voit vielä tarkentaa koulutusalaksi 'Kauppa- ja taloustieteet'. Tätä kautta ilmoituksesi pääsee Oulun yliopiston työpaikkaportaaliin.

Tarvitsetko lisätietoja?

  • Harjoitteluapurahat Suomessa tapahtuvaan harjoitteluun: kyselyt osoitteeseen study.business(at)oulu.fi.
  • Harjoitteluapurahat ulkomailla tapahtuvaan harjoitteluun: Suunnittelija Kaisa Karhu, opiskelijakeskus, p. 0294 48 34 95, kaisa.karhu(at)oulu.fi
  • Harjoittelupaikan hyväksyttäminen tutkintoon ja harjoittelulomakkeiden allekirjoitus: Yliopisto-opettaja Sauli Pajari, kauppakorkeakoulu, p. 02 94 48 29 37, sauli.pajari(at)oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 9.8.2017